Pred samotnou prípravou šťavy prejdú jablká dôkladnou očistou. Výťahom sa dopravia do vodnej cesty.
Vodná cesta
Jablká na dopravníku
Dopravník si jablká dopraví k samotnému lisu, pričom ešte pred tým ich naseká na drobné kúsky.
Sekanie na kúsky
Lisovanie jabĺk a ovocia
Modrá látka tesne obopína valec a tým prichádza k samotnému lisovaniu jabĺk, či ovocia.
Lisovanie
Suchá jablková drť
Po dôkladnom vylisovaní jabĺk alebo iného ovocia vznikne suchá drť. Výborná ako domáce müsli.
Separovanie
Pasterizácia jablkovej šťavy
Jablková šťava, získaná lisovaním, musí prejsť procesom pasterizácie pri predpísaných teplotách. Týmto procesom sa stabilizuje a uchová na ďalšie použitie.
Pasterizácia
Plnenie jablkovej šťavy
Vylisovaná jablková šťava sa naplní do pripravených saklov, ktoré sa po ochladení následne vložia do krabíc.